Activitati de toamna

Activitati de toamna
A venit toamna, natura capata culori ruginii iar copacii isi scutura frunzele parca dansand. E un anotimp minunat iar activitatile pe care le putem desfasura in acest anotimp sunt nelimitate.
Am intrebat cativa copilasi care sunt activitatile lor preferate si am facut o lista. Noi, dar mai ales cei mici, speram sa va inspire.

Profitati de frunzele ruginii ale copacilor.
Puteti aduna multe-multe frunze, care sa prinda forma unui mic deal. Asigurati-va ca nu e nimic altceva printre ele, precum crengi sau sticle, si aruncati-va pe ele ca pe un norisor. Vezi observa natura cu alti ochi atunci cand stati intinsi pe un morman de frunze. Daca aveti si o camera foto la indemana, nu uitati sa imortalizati momentul.
Adunati frunze de culori si forme diferite si prindeti-le ca intr-un buchet de flori. Puteti lega frunzele cu o panglica si sa le daruiti unei persoane dragi voua. Tot cu frunze puteti sa va impletiti o coronita pe care sa o purtati cu mandrie la plimbare.
Va face placere sa citit? Atunci va puteti confectiona un nou semn de carte. Alegeti frunze frumoase si puneti-le la presat intre filele unei carti, iar daca doriti sa aveti o colectie mai mare de semne de carte, puteti desene conturul frunzelor, folosindu-le ca tipar, sau folosind frunzele ca stampila. Pentru stampila, tot ce trebuie sa faceti este sa pictati frunza iar mai apoi sa o presati bine pe o coala de hartie.

Puneti-va la incercare talentele de bucatari.
Toamna, natura ne oferta multe roade de care putem profita in bucatarie. Gatiti o placinta impreuna, fie de mere sau de dovlecel. Daca aveti la dispozitie multe fructe, puteti incerca sa pregatiti cateva borcare de dulceata pentru iarna ce urmeaza. Cu siguranta va vor prinde de minune.

Petreceti timpul cu familia, in natura.
Profitati de vremea inca calduroasa pentru a va plimba prin parc. Daca aveti noroc de a avea o padure in apropiere de casa, puteti organiza o drumetia cu familia iar pe drum sa adunati ghinde, castane, frunze diferite si sa le folositi mai apoi pentru a orna casa in spitirul toamnei.
Aveti bunici la tara? Minunat! Mergeti sa ii ajutati la culesul recoltei. Asa cum am mai spus, toamna este foarte darnica iar noi putem profita de acest lucru pregatind provizii pentru iarna. Bunicii va pot invata multe despre adunatul recoltei, retete delicioase de mancare sau dulceturi iar traditia se va transmite mai departe.
Daca vremea este de partea voastra, organizati un picnic cu cei dragi. Tot ce trebuie sa faceti este sa pregatiti un pachetel de acasa, sa alegeti un loc frumos si sa veniti cu energie si voie buna. Va puteti juca, puteti admira natura si va promit ca pofta de mancare va fi diferita decat daca ati fi mancat acasa.

Profitati de timp pentru a aduna amintiri.
Organizati o sesiune foto cu toata familia pe fundalul unui peisaj frumos de toamna. Puteti chiar sa faceti o poza in fiecare zi pentru ca cei mici sa observe mai bine cum natura se schimba si se pregateste de iarna.

Indiferent de activitatea pe care o alegeti, noi speram sa va bucurati de tot ce are toamna de oferit!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!