Activități educative pentru copii

Activități educative pentru copii
A început oficial weekendul iar cei mici sunt nerăbdători să petreacă cât mai mult timp cu părinții și familia. Weekendul pare lung atunci când trebuie să pregătești activități pentru copii însă venim și noi în ajutor cu câteva idei de activități educative.

1. Pictați
Murdăria nu e mereu rea, mai ales când se face organizat și participați împreună și la curațenie. Puteți alege să pictați cu mâinile și să încercați să pictați animale, o casă cu o familie în față sau orice vă trece prin minte. Puteți organiza chiar și un concurs iar cel mai ingenior tablou să câștige o porție mai mare de desert la prânz.
O modalitate și mai bună de a petrece timpul pictând este să vă pictați propriul steag al familiei. Puteți lua o bucată de material, să discutați care sunt culorile, tematica iar mai apoi treceți la treabă. La final vă puteți lauda fluturând steagul familiei voastre pe geamul casei.

2. Faceți schimb de rol
 E un joc simplu. Copiii devin părinți iar părinții devin copii. Cei mici au responsabilitatea de a avea grijă de familie o zi întreagă. Trebuie să vă trezească, să pregătească micul dejun. Puteți merge împreună și la cumpărături și să îi lasați pe ei să achite cumpărăturile.
Practic, cei mici trebuie să facă tot ce faceți și voi o zi întreagă. Cei mici sunt mereu încântați de această responsabilitate iar ei învață să se organizeze, să fie mai independeți si să ducă la bun sfârșit mai multe activități.

3. Învățați!
Da, și învățatul poate fi o activitate distractivă. Vă propunem să cumpărați câteva reviste sau ziare, un lipici, o foarfecă și un bloc de desen. Pentru fiecare literă trebuie să căutați o imagine în reviste, să o decupați și să o lipiti pe o pagina a blocului de desen. E un mod ideal prin care cei mici pot repeta alfabetul și pot învăța cuvinte noi. Dacă sunt pre amici, puteți tăia chiar voi imaginea indicată de cel mic.

4. Jucați Fazan
Este un joc foarte bun pentru dezvoltarea vocabularului copilului și poate fi foarte amuzant pentru cei mici. Puteți folosi jocul pentru a repeta deja cuvintele cunoscute de copii însă și pentru a învața unele noi. De fiecare data când un cuvânt nu este cunoscut, puteți cauta împreuna explicația în dicționar.

5. Ghicitori
Ghicitorile sunt o posibilitate infinită de activități. De la ghicitori spuse despre animale, locuri sau personaje, puteți merge și mai departe încât să ghiciți feluri de mâncare.
Dacă alegeți să ghiciți personaje, puteți folosi indicii despre cei din jur cum ar fi bunica, sora mai mare sau chiar și cel mai bun prieten.
Dacă alegeți să ghiciți gustări, puteți profita de această ocazie pentru a-ș convinge pe cel mic să deguste cât mai multe feluri de mâncare.

6. Mima
Mina este un alt joc nemuritor care distrează generații întregi. Vă puteți folosi de acest joc pentru ca cei mici să-și dezvolte imaginația și să asocieze gesturi și comportamente cu lucruri, persoane sau animale.

Sperăm să vă fi fost de ajutor cu aceste activități. Indiferent de alegerea voastră, cel mai important pentru cei mici este că petrec timp cu voi!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!