Ce sărbătorim de Crăciun?

Ce sărbătorim de Crăciun?
Mai sunt 36 de zile până la Crăciun!!!
Pentru a marca și celebra această sărbătoare magică, de acum până când ne vom întâlni cu Moș Crăciun vom publica doar bloguri care să vă introducă ușor-ușor în Spiritul Crăciunului.
Vom discuta despre filmele de Crăciun, vom învăța (sau re-învata) cântece, poezii, vom descoperii legende și tradiții pentru la ca final să scriem împreună o scrisoare către Moș Craciun.

Să începem cu începutul, ce se sărbătorește defapt în 25 Decembrie?
Pe 25 Decembrie, creștinii din întreaga lume sărbătoresc Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos în Betleem.
Povestea spune că, într-un mic sat din Nazaret, în Israel, trăia Iosif, un tâmplar iscusit, cu tânăra lui soție Maria. Aceasta a fost vizitată în vis de un înger, Gabriel, care i-a spus că va aduce pe lume un copil, iar numele Lui va fi Iisus. Deși aceștia nu știau cum se poate întâmpla așa ceva, sarcina Mariei avansa.
La scurtă vreme, împăratul roman Cezar Augustus a decretat un recensamât în toată țara ceea ce însemna că toată lumea trebuia să se întoarcă la casa părintească pentru a fi trecuți pe liste. Iosif trebuia să meargă la Betleem, în Iudea.
Când au ajuns, Mariei i-a sosit timpul să nască iar cum nu au găsit nicio cameră liberă în hanurile din oraș, aceasta l-a nascut pe Iisus într-un grajd, înconjurați de animale. L-a înfășat într-o pătură și l-a așezat să doarmă într-o iesle.
În aceea noapte, niște păstori care se aflau pe câmpia din jurul satului cu turmele de ori, au primit de veste, de la un Înger, că Mântuitorul, Iisus Hristos, Domnul, s-a născut în Betleem, într-o iesle.
Cei 3 păstori s-au grăbit să ajungă la Maria și Iosif, unde au rămas uimiți când l-au văzut pe pruncul Iisus. Aceștia au spus tuturor celor care le-au ieșit în drum ce s-a întâmplat și ce le spusese Îngerul despre Iisus.  
Pe prunc îl căutau și niște magi de la Răsărit care, povestea spune, că erau pe drum de 12 zile, urmând o stea care îi călăuzea.
Pe vremea aceea, în Iudea domnea regele Irod iar când acesta s-a întânit cu magii, nu a fost deloc fericit. Magii i-au mărturisit că îl cauta pe noul rege care doar ce s-a născut iar Irod nu dorea un alt rege.
Atunci când magii au ajuns la iesle, s-au închinat iar apoi au desfăcut cadourile aduse pruncului Iisus, aur, tămâie și smirnă.

Dar care este legatura dintre sărbătoarea Nașterii Domnului și Crăciunul?
Legenda spune că, grajdul unde Iosif și Maria s-au adăpostit împreună cu Iisus, îi aparținea, de fapt, lui Moș Crăciun.
Se spune că Maria. Maica Domnului, atunci când i-a venit timpul să nască, a bătut mai întâi la poarta lui Moş Ajun însă acesta, fiind un om mai sărac, a trimis-o la fratele său mai bogat, adica la Moş Crăciun.
Crăciunița, soția lui Moș Crăciun, i-a primit în iesle unde Fecioara Maria l-a născut pe Iisus, în fân, printre animale.

Crăciunul este motiv de bucurie pentru toți oamenii. Nașterea Domnului este sărbătorită în fiecare an în familie, cântând cântece specifice Crăciunului și bucurându-ne că suntem împreună.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!