Copilăria...

Copilăria...
Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai. Henry Ward Beecher

Copilăria este cea mai frumoasă etapa a vietii fiecaruia.
Este o lume mirific
ă  in care tristetea nu-si gaseste locul si unde exista doar bucuria de a trai. Este lumea pe care oricat ne vom stradui, nu o vom putea înțelege pe deplin niciodată. Copilaria face parte parca dintr-o alta lume. O lume a basmelor, a inocentei si a naivitatii , o lume ireala si fantastica, plină de emoție, bucurie și culoare. Un taram magic, un taram al fanteziei in care fiecare copil gusta din splendorile vietii.

Copilaria este un loc și un timp al fericirii, o insula a nemuririi luminata de soarele primei vârste. Este un spațiu al fericirii și al veseliei continue, în care realitatea este înlocuita cu un spațiu imaginar și ideal. Este un timp mitic și fericit, în care visul devine realitate, iar realitatea devine basm.

Copilaria va ramane in memoria fiecaruia ca un reper a ceea ce inseamna Fericirea.
Nu ştim când şi unde începe şi nu ştim când şi unde se termină. Ne trezim doar că nu mai suntem copii, că am ieşit din copilărie, uneori fără să o fi trăit pe deplin  Copilăria este singurul moment al vieţii în care trăim totul la maximă intensitate.
Copilaria pune bazele întregii vieți. Ea reprezinta etapa formării caracterului și a dezvoltării anumitor aptitudini  care o sa ne urmareasca intreaga viata.

Copilăria este cu siguranță cea mai prețioasă perioadă a vieții.
Aceasta este insa o perioadă influiențată de foarte multi factori cum ar fi: familia, educatia,cercul social, informatiile primite si timpul petrecut impreuna cu cei din jur.
Astfel, foarte mult contează implicarea părinților si a bunicilor in primul rand,  în formarea caracterului copilului. Raportat la tot ceea ce s-a intamplat in aceasta etapa a vietii copilăria va ramane de-a lungul anilor fie  o amintire frumoasă fie un coșmar.
Copilaria din zilele noastre nu mai are aproape nimic in comun cu copilaria noastra, asa cum copilaria noastra nu mai avea nimic in comun cu copilaria parintilor nostri.
Fiecare perioada de timp, cu avantajele și dezavantajele lui. Totul e într-o continua schimbare, iar omul este o fiinta extrem de adaptabila la schimbari.
Generatia copilariei noastre era mai simpla. Fara computer,fara tableta, fara telefoane mobile si console pentru jocuri video.

Jocurile noastre erau mai simple.

Vremurile s-au schimbat mult. Multi copii trăiesc acum într-o lume virtuală. In foarte multe familii calculatorul si jocurile video au luat locul jocurilor copilariei noastre. Si asta in detrimentul jocurilor care implica participarea si interactionarea a cat mai multor membri ai familiei, a prietenilor si a colegilor de joaca. Adica a jocurilor educative, a celor care dezvolta imaginatia si personalitatea copiilor.
Jocurile cognitive contribuie la dezvoltarea mentala si emotionala a copilului, insa trebuie stiut ca ele vor creste in complexitate in functie de varsta micutului.
Există atât de multe jocuri creative , educative sau de societate cu care putem să ne jucam cu copiii nostri.
Copiii au nevoie de organizare. Rolul  parintilor este de a le sugera copiilor activitati prin care sa-i ajute sa gestioneze mai usor nevoia de socializare petrecand mai mult timp cu ei si, mai ales, cautand activitati in aer liber.
Interactionarea si socializarea reprezinta aspecte extrem de importante in dezvoltarea emotionala a copilului, ajutandu-l sa se integreze intr-un grup social si sa lege prietenii.
Provocarea parintilor si a bunicilor este aceea de a se implica si a gasi solutii  pentru a petrece cat mai mult timp alaturi de copii si nepoti, de a crea un mediu satisfacator, sigur si implinit pentru intreaga familie.
Astfel, părinţii si familia sunt cei ce joacă rolul principal si activ în creşterea, dezvoltarea şi educarea copiilor, arătându-le ce e bine si ce e rau.Totodata ei au au cea mai mare influenţă asupra atitudinilor şi reuşitelor copilului. Sa nu uitam ca parintii constituie modelul de urmat in viata de catre copii.

Experientele din copilarie sunt asemenea construirii unei case. Daca temelia este solida si trainica atunci si casa va fi durabila.
Când suntem la răscruce de drumuri, vântul nostalgic al copilăriei ne arată drumul corect spre lumină şi adevăr.
Amintirea copilăriei păstrează magia a ceea ce suntem noi cu adevărat.
Uitându-ne în urmă nu putem  spune decât ce copilărie frumoasă am avut și mă întreb dacă și copiii noștri vor putea spune la randul lor același lucru.

Există întotdeauna în copilăria noastră un moment când ușa se deschide și lasă să intre viitorul! Deepak Chopra
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!