De ce sunt importante activițile în aer liber

De ce sunt importante activițile în aer liber

După ore întregi în fața calculatorului pentru orele online sau chiar și la școală, oboseala își face simțită prezența iar tendința este majorității este să petreacă timp stând pe canapea sau la televizor pentru relaxare. Faptul că atât noi, adulții, cât și cei mici, ne găsim refugiul în fața televizorului nu facem decât să cădem în plasa sedentarismului.
Dar ce se întâmplă când închidem toate device-urile și toată familia iese afară?
 
Știați că plimbările în aer liber îmbunătăţesc respiraţia, calmează nervii, cresc pofta de mâncare și rezistenţa la oboseală? Plimbările în natură ajută atât la arderea caloriilor cât şi la mărirea capacităţii de concentrare.

Pentru copii, oportunitatea de a alerga, a merge cu rolele sau bicicleta în aer liber au un rol esențial de a-i menține activi și sănătoși. Alergatul de colo-colo prin parc ajută la dezvoltarea grupelor de mușchi, la întărirea oaselor și la buna funcționare a organismului.
Activitatea fizică și jocurile care se practică în aer liber au un impact puternic și asupra dezvoltării lui emoționale și sociale. Petrecerea timpului în aer liber îi ajută pe cei mici (și nu doar) să își facă prieteni noi și să-și dezvolte viața socială.
Ieșirea în parc este un instrument puternic de socializare și pentru părinți, deoarece, de ele mai multe ori, legăm prietenii cu părinții prietenilor celor mici.
S-a demostrant că petrecerea timpului în natură are un impact puternic asupra performanțelor școlare. Copiii care fac mișcare în aer liber au rezultate mai bune la școală și o putere de concentrare mai mare.
Activitățile în mijlocul naturii se dovedesc a fi cel mai puternic remediu antistres. Alergarea și petrecerea timpului în aer liber contribuie la redarea unei stări de relaxare, esențială pentru sănătatea emoțională.
De asemenea, cei mici învață să respecte natura și să o trateze cu respect pentru că își vor dori să se întoarcă mereu înapoi, într-un loc curat și îngrijit.

Concluzia? Activitățile în aer liber contribuie la îmbunătățirea vieții sociale, a sănătatății, a educației și este un remediu imporant în reducerea stresului. Beneficii pentru întreaga familie!


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!