Jocuri ... in sufragerie (II)

Jocuri ... in sufragerie (II)
Stim cat de important este sa gasesti activitati si jocuri noi pentru cei mici, asadar continuam sa va reamintim jocurile care ne-au facut copilaria frumoasa, si stim sigur ca se va intampla la fel si cu copilaria copiilor nostri.

Va reamintiti de “Baba Oarba”? Este un joc pentru care aveti nevoie doar de 3 lucruri, un spatiu restrains si bine delimitat, fara obstacole, o esarfa opaca si multa energie. Unul dintre copii este legat la ochi cu esarfa, astfel incat sa nu vada nimic prin ea si devine “Baba Oarba”. In acest timp ceilalti se invart in jurul babei si incearca pe cat posibil sa o deruteze. Rolul babei este sa prinda un alt jucator si sa il recunoasca, prin pipait, miros etc. Daca baba a ghicit pe cine a prins, face schimb cu jucatorul de rol iar jocul continua.

Daca nu doriti sa va miscati foarte mult sau spatiul nu va permite, un joc amuzant si potrivit pentru toate varstele este “Telefonul fara fir”. Jucatorii stau in sir, unul langa altul, fie in cerc, pe podea, fie pe o canapea. Primul jucator alege un cuvant si il transmite jucatorului de langa el, intr-un mod in care acesta sa nu inteleaga clar. Cuvantul se transmite in acest mod pana la ultimul jucator care va spune cuvantul cu voce tare, asa cum a ajuns la el. Acelasi lucru il va face si primul jucator, cu cuvantul pe care l-a ales defapt. Jucatorii se amuza mereu de modul in care cuvintele sunt distorsionate si cum se pierd de la un jucator la altul iar cu cat acestea sunt mai diferite, distractia e mai mare.

Mima este cu siguranta un joc care nu are varsta si pe care il jucam si noi, parintii. Este nevoie de 2 echipe. Prima echipa se gandeste la un cuvant pe care il dau unuia dintre membrii echipei adverse iar acesta trebuie sa il mimeze pentru echipa lui, intr-un interval de timp stabilit la inceputul jocului. Acesta nu are voie sa vorbeasca sau sa scrie, ci doar sa ofere indicii prin mima. Daca coechipierii  ghicesc cuvantul in timpul alocat, atunci castiga un punct dar daca nu, punctul merge la echipa adversa iar rolurile se schimba.

Cum poti exersa cuvinte noi cu cei mici, prin joaca? Jucand Fazan, bineinteles. Regula e simpla, cu ultimele 2 litere dintr-un cuvant, trebuie sa formezi unul nou si tot asa. Cine nu mai gaseste cuvinte noi, pierde punctul iar jocul de reia.  

Cine sunt? Nu, nu eu... asa se numeste jocul. “Cine sunt?” se joaca in minim 3-4 persoane. Unul dintre jucatori primeste un cartonas cu numele unei alte persoane, a unui personaj din povesti sau desene pe care trebuie sa il ghiceasca. El are dreptul de a pune intrebari la care ceilalti jucatori trebuie sa raspunda. Daca primul jucator ghiceste cine este, atunci primeste un punct iar jocul continua cu un alt jucator si un alt personaj.   

Rece-Cald” este un joc amuzant, adesea jucat la gradinita, cand cei mici primesc provocarea de a gasi un obiect ascuns. Daca cel mic este aproape de locul unde se afla obiectul, atunci toata lumea spune “caaaaald” insa daca este departe de acel loc, raspunsul este mereu “rece”, iar cu cat este mai aproape sau mai departe, cei mici pot sa foloseasca derivate ale cuvintelor, precum “frige” sau “inghetat”.  
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!