Jocuri pentru drum

Jocuri pentru drum
Atunci cand plecam la drum lung cu masina avem la indemana apa, gustari, planul cu locurile unde putem opri pentru cateva minute si un playlist bun. Atunci cand plecam la drum lung cu masina si copiii, toate cele enumerate mai sus pot fi inutile daca cel mic este plictisit si isi pierde rabdarea.
Cum il putem tine ocupat? Prin joaca! Puteti folosi puzzle-uri, carti de colorat, pasta modelatoare sau chiar si jucarii precum masinute, papusi sau ursuleti de plus. Ce facem insa daca le uitam acasa sau daca spatiul din masina nu ne permite sa avem la noi mai multe jucarii? Ne jucam! Am adunat cele mai indragite jocuri care cu siguranta vor salva situatia iar drumul nu va mai parea lung nici pentru cei mici, nici pentru cei mari.

1. Fazan
Fazan este un joc classic, ce se joaca de generatii si se transmite de la parinti la copii. Imi amintesc perioada cand, asa mult ne placea jocul acesta incat il jucam si la zilele de nastere, iar daca copiii vostri stiu deja litrele, cu siguranta si lor le va placea la fel de mult.
Regulile sunt simple, cineva spune alfabetul in gand, celalalt spune STOP si la ce litera a ajuns primul, cel de-al doilea spune un cuvant care incepe cu litera respectiva. Următorul compune un cuvant cu ultima silaba si tot asap ana cand un jucator nu mai poate forma un cuvant cu ultima silaba.

2. Ce vad pe fereastra?
Daca portiunea de drum unde va aflati va permite, puteti juca I spy with my little eye. Care sunt regulile? Ei bine, alegeti un obiect sau o culoare iar cel mic trebuie sa indentifice cat mai multe obiecte din categoria propusa.
De exemplu, daca cel mic este un mare admirator al masinilor, provocarea poate fi sa gaseasca cat mai multe masini de culoarea rosie. Daca vreti ca provocarea sa fie mai grea, puteti propune o anumita marca de masina. La noi a functionat de minune!

3. Ce incape intr-o valiza?
Se alege o litera, ca la fazan, si se spun cuvinte care incep cu acea litera si care ar putea sa incapa intr-o valiza.
De exemplu, daca avem litera C, in valiza pot intra o cana, un caiet, ciorapi sau un creion. Este blocat cel care nu mai are obiecte de pus in valiza.

4. Ghicitori
Ghici ghicitoarea mea! Cu siguranta acest joc este printer preferatele copiilor si se poate juca indiferent de locul in care va aflati.  

5. Ghiceste personajul
Unul dintre jucatori se gandeste la un personaj iar ceilalti trebuie sa puna intrebari care sa ii ajute sa ghiceasca. Intrebarile pot fi raspunse doar cu DA sau NU deci jucatorii trebuie sa puna intrebari care sa descrie cel mai bine personajul. Puteti alege un animal, un personaj din desene sau din povesti sau chiar si un membru al familiei.

Nu doar ca aceste jocuri sunt distractive insa cei mici pot invata cuvinte noi, ceea ce ii va ajuta in dezoltarea vocabularului si le va antrena atentia si rabdarea.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!