Omul de Zăpadă

Omul de Zăpadă
Nici bine nu se așterne prima zâpada că, cei mici deja sunt afară și încearcă să construiască primul om de zăpadă al iernii.
Cu siguranță unul dintre cele mai așteptate momente ale iernii și un simbol al acesteia, Omul de Zăpadă reușește să ne aducă tuturor zâmbetul pe față. Cu aceeași structură în fiecare an, Omul de Zăpadă este confecționat din 3 bulgări de zăpadă, unul mare la bază iar ceilalți 2 mai mici și țin loc de corp și formează capul Omului de Zăpadă, un morcov în loc de nas, cărbuni sau pietricele în loc de ochi, gură și nasturi, ca mâini are o maturică și crengi uscate de copac iar pe cap, cei mici mai obișnuiesc să îi așeze o pălărie. Forma Omului de Zăpadă este lăsată la libera imaginație a creatorului, fiecare având un detaliu prin care se face diferit de un alt Om de Zăpadă.

Cum a apărut primul Om de Zăpadă și care este intoria lui, vă întrebați? Ei bine, povestea lui începe în Evul Mediu, chiar dacă au fost găsite urme vagi ale existenței lui, se pare că oamenii obișnuiau încă din acele vremuri să pună bulgăre peste bulgăre pentru a-i da viață Omului de Zăpadă.
Totuși, există documente mai clare daca datează din anul 1494. În Italia, un tânăr artist de doar 19 ani ar fi fost plătit pentru a construi un om de zăpadă în curtea reședinței unui edil. În acele vremuri, oamenii de zăpadă erau tratați ca adevărate opere de artă ci nu un mod distractiv de a petrece timpul liber în zăpadă.

Omul de zăpadă a început să își facă apariția în câteva filme la începutul anilor 1900 iar din anul 1950 până și în ziua de azi, cei mici cântă cu bucurie cântece de iarnă dedicate Omului de Zăpadă.

Omul de Zăpadă și-a făcut apariția de nenumărate ori și pe prima pagină a publicaților. De exemplu, în 2008, în Bethel, Maine a fost creat cel mai mare Om de Zăpadă. Omul defapt a fost creat având chip de femeie iar numele dat a fost Olympia Snowe, după numele unei senatoare. Femeia de zăpadă măsura 37,21 metri înălţime iar "construirea" ei a durat aproximativ o lună de zile. Aceasta avea ochi cu genele lungi, din beţe de schi, iar buzele din roţi pictate în roşu. "Mâinile" ei sunt au fost defapt pini iar cum americanii şi-au dorit-o elegantă, i-au pus pe cap o căciuliţă roşie, asortată cu un fular roşu, legat la gât.

Locuitorii aceluiaș oraș au experientă în construirea Oamenilor de Zăpadă, tot ei dându-i naștere lui Arthur, Regele Munților. Acesta a luat naștere în 1999 și era mai scund cu doar 3 metrii decât Olympia.

Îndiferent că este construit pentru cartea recorduilor sau de plăcere, în fața casei, Oamenii de Zăpadă reușesc mereu să ne bucure sufletul în fiecare iarnă.

PS - Știați că, cântecul ”Frosty the Snowman”  (traducere: Frosty, Omul de Zăpadă) a devenit un HIT imediat după lansare și continuă să fie și astăzi, la 65 de ani de la prima apariție?
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!