Pachetul pentru școală (II)

Pachetul pentru școală (II)
Acum că am discutat ce ingrediente ar trebui să folosim pentru pachetul celor mici ne mai rămâne să discutăm cum îmbinăm toate ingredientele sănătoase astfel încât pachețelul celor mici să fie cât mai atractiv?

Primul pas e să alegem un recipient pe placul lor. Fie că e culoarea preferată sau e imprimat eroul preferat, recipientul în care punem mâncarea trebuie să fie unul care să aducă zâmbetul pe buzele copiilor.

Toți părinții își doresc ca cei mici să consume mai multe legume și fructe iar acest lucru nu este ușor însă cu puțina inventivitate îi putem convinge că nu sunt așa rele cum cred ei. Încercați să tăiați fructele sau legumele în forme diferite (inimi, stele, luna, ursuleti sau chiar și litere). Îi puteți surprinde cu fel de fel de forme și combinații sau, de ce nu, puteți să pregătiți pachetul împreună și să alegeți forma dorită.

Porțiile mici și diversificate dau șansa ca cel mic să nu se plictisească de gust sau textură atunci când mânâncă. În loc să puneți un mar întreg, puneți jumatate și mai adăugați alte fructe. De asemenea, alternați tipul de mâncare pe care îl pregătiți pentru școală. Dacă pentru azi au avut pui, pentru a doua zi pregatiți o budincă de chia cu fructe.
Discutați cu ei și vedeți și ce și-ar dori ei să consume pentru prânz. Puteți concepe un meniu împreună și chiar și să pregătiți împreună pachetul, chiar daca cei mici nu vă pot ajuta foarte mult. Pentru ei e important să realizeze că au avut o contribuție și vor savura cu mai mult drag mâncarea pregătită.

Este greu să controlezi tot ce mânâncă cei mici la școală, mai ales în ceea ce privește desertul însă, dacă le pregătim de acasă câțiva biscuiți sau un chec, ei vor avea parte de un desert în care noi știm ce ingrediente am folosit iar riscul ca ei să mai consume și alte dulciuri este mai mic.

Nu va doriți ca cei mici să bea suc însă apa nu este la fel de atrăgătoare? Nicio problemă, în apa plată puneți 1-2 felii de portocale, lamaie sau câteva fructe de padure iar apa va avea un gust subtil de fructe. Creativitatea este cheia, puteți combina orice fructe doriți.

Noi vă dorim spor la gătit și pofta bună celor mici. Suntem siguri că pachețelele pregătite sunt delicioase!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!