Animalele de companie și copiii

Animalele de companie și copiii
De câte ori a venit cel mic acasă cu replica: „Mami, vreau un cățel!”, „Mami, vreau si eu o pisică!”? Responsabilitatea care vine cu un animal de companie este întradevăr mare însă în acest blog vom discuta despre avantajele pe care un animal le aduce.

1. Copiii care au animale de companie devin mai responsabili
Desigur, acest lucru depinde și de atitudinea părinților. Înainte să adoptați în familia voastră un membru blănos stabiliți cu cei mici o serie de responsabilități. În funcție de vârsta lor aceștia se pot ocupa de hrănirea lor, schimbarea bolului de apă, perierea animalului sau chiar de curățarea litierei sau plimbarea câinelui afară. Cu timpul, aceștia devin mult mai responsabili având un program mai bine stabilit.
2. Au un partener de joacă permanent
Mai ales când sunt pui, animalele au mereu chef de joacă. De la alergatul prin parc, la jucatul cu mingea sau undița cu pene, un animal de companie asigură activitatea fizică zilnică. Cei mici uită de desene sau jocurile pe tablet atunci când animăluțul de lângă ei cere atenție.
3. Animalele de casă îi ajută pe cei mici să câștige încredere în sine
Copiii care acum învață să citească se simt mai încrezători să exerseze în compania animalelor decât în jurul altor persoane. De asemenea, aceștia câștigă și un confident, un prieten care nu îi judecă și care este mereu alături de ei.
4. Reduc anxietatea și stresul
Torsul pisicilor sau ochii cațelului care se bucură de venirea stăpânului acasă induc automat starea de bine, eliberandu-te de stres. Atenția pe care le-o acordăm animalelor ne ajută să uităm, măcar pentru un timp, de probleme și oboseală.
5. Încurajează socializarea și ajută în găsirea de noi prieteni
Proprietarii de animale de companie tind să fie mai sociabili și pot să stabilească relații de prietenie mult mai ușor. De cele mai multe ori, gasim o sumedenie de subiecte comune cu ceilalți stăpâni de animale astfel că și șansele să ne găsim prieteni noi sunt mai mari atât pentru părinți cât și pentru copii.

Pe scurt, responsabilitatea deținerii unui animal de companie este mare însă bucuria celor mici și relația pe care aceștia o formează cu prietenul blănos sunt neprețuite.

Voi aveți un membru blănos în familie?
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!