Vara a avut mereu un loc special in viata noastra de scolari, mai ales ca asta inseamna ca, pentru cateva saptamani, nu eram obligati sa ne trezim devreme pentru a merge la scoala.
Timpul a trecut si noi am crescut insa acelasi sentiment de bucurie il au acum copiii din viata noastra. Ce facem insa cand copilul, oblisnuit sa aiba activitate toata ziua, vine la noi cu replica “Mami, ma plictisesc!”???
Am facut o lista cu cateva activitati care sa va ajute sa-i transformati vacanta de vara intr-o aventura.
1. Faceti o plimbare prin orasul in care locuiti. Provocarea e sa fiti atenti la cat mai multe detalii iar cand ajungeti acasa, sa reconstruiti zona vizitata. (Cuburi constructie si puzzle din lemn - Orasul - 128 piese)
Copii sunt usor distrasi de mai tot ce se intampla in jurul lor. Acest tip de jocuri-exercitiu il pot ajuta se concentreze asupra unui singur lucru, fara sa mai fie distras de alte elemente din jurul sau. Pentru ca, pe viitor, copilul sa-si atinga potentialul in activitatile scolare, aceste exercitii de concentrare si atentie au un rol aparte.
2. Plecati in drumetie. Cautati un castel, o cascada in jurul orasului sau explorati padurea de la marginea orasului in care locuiti. (Rucsac transparent cu imprimeu pasari flamingo,fluturasi,frunze si floricele)
Un prim efect pozitiv al drumetiilor este energizarea organismului, prin suplimentarea rezervelor de oxigen care ajung la muschi, organe si tesuturile corporale. Musculatura este intarita, plamanii functioneaza mai bine iar rezistenta la effort, starea de bine si energie cresc.
Un alt efect pozitiv al drumetiilor este combaterea tulburarilor de somn. Scoala online, privitul la televizor pentru perioade lungi, jocurile pe telefon si tableta sunt inamicii unui somn linistitor. Vacanta de vara este o perioada ideala pentru a-l ajuta pe cel mic sa se detaseze de acestea.
Nu uitati: Copiii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani au nevoie de minim 60 de minute de miscare pe zi.
3. Daca e posibil, organizati un picnic cu colegii aflati inca in oras (compleuri potrivite gasiti pe www.nurio.ro )
Competentele sociale incep sa se dezvolte de cand suntem copii. Apoi, scoala si jocul reprezinta o mare parte a dezvoltarii sociale si a aptitudinii de a putea comunica. O intalnire cu prietenii poate aduce beneficia majore si pentru copii dar si pentru parinti.