Povești nemuritoare?

Povești nemuritoare?
Poveștile sunt un refugiu pentru cei mici, la fel cum filmele au devenit pentru noi, adulții. Chiar dacă le citim celor mici povești încă de la vârste foarte fragede iar mai apoi îi încurajăm și pe ei să citească, unele povești, mai ales cele mai îndragite de cei mici, pot fi vizionate și pe laptop, sub forma unui film sau desen animat.

Știm ce iubite și vizionate sunt filmele care le au ca personaj principam pe Elsa si Anna iar cei mici nu se mai satură să le privească. Dacă doriți să vizionați împreună și alte povești, am facut o listă a filmelor și desenelor inspirate din basme care să vă transforme serile de duminică în seri de cinema.

1. Frumoasa din pădurea adormită
Știm povestea a împăratului şi a împărătesei era că nu aveau un moştenitor deși tare mult își doreau. Într-o zi, regina ascultă o profeţie precum că va avea în sfârşit un copil, ceea ce se şi împlineşte. Împărăteasa naște cea mai frumoasă fetiță văzută vreodată însă o ursitoare haină a aruncat un blestem ca atunci când fata va crește, să se înţepe cu un fus şi să moară.
Finalul poveștii cu siguranță ne-a ținut cu sufletul la gură când eram mici iar copii noștri vor avea aceleași emoții.
O reinterpretare a poveștii poate fi conderată povestea lui Maleficent.

2. Cenușăreasa
Poate una dintre cele mai faimoase povești ale copilăriei noastre, Cenușăreasa este povestea unei fete care își pierde părinții și rămâne în grija mamei vitrege, o femeie rea care mai avea 2 fete dintr-o altă casnicie. După moartea tatălui, mândra domniţă a ajuns servitoarea casei. Un mare bal se anunța în regat însă domnița noastră trebuia să le pregătească pe cele 2 surori vitrege. Cum reușește Cenușăreasa să devină prințesă? MAGIE!  
Povestea cenușăresei a prins viață prin nenumărate filme, precum A Cinderella Story, Cinderella – film și desen animat, Ever After: A Cinderella Story și multe alte titluri și reinterpretări ale faimoasei povești.

3. Mica sirenă
Câte fetițe nu se imaginau în personajul lui Ariel atunci când erau la piscină sau chiar și acasă, în cadă?! Povestea micuței sirene, Ariel, începe când vede un prinţ pe o corabie din larg şi se îndrăgosteşte de la distanţă de el. O furtună mare vine iar corabia este dărâmată de vânt. Ariel îl salvează de la înec pe prinț, ducându-l în siguranţă, pe un ţărm aproape de un templu. Îndrăgostită până peste cap, aceasta încearcă să renunţe la toate avantajele de a fi sirenă schimbul unui trup şi suflet de om. Ce înseamnă acest sacrificiu și dacă cei doi vor face o nuntă mare, rămâne să descoperim în desenul animat „The Little Mermaid”.

E un sentiment aparte să vizionezi poveștile pe care le-ai iubit când erai mic, cu copii tăi. Serile în care retrăiți împreună momentele de suspans și bucurie vor rămâne în sufletul și amintirile lor iar când vor avea copii, la rândul lor, vor viziona aceleași povești. Astea le face nemuritoare, nu?

Care a fost povestea voastră preferată în copilarie?
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!