Primul spectacol

Primul spectacol
Mai tineti minte cand eram mici si tot ce ne doream era sa mergem la un spectacol? Astazi exista mult mai multe spectacole pentru cei mici iar daca inca nu v-ati facut curaj sa ii duceti la un concert sau o piesa de teatru, va lasam aici cateva sfaturi pentru a incepe sa iesiti cu cel mic la fel si fel de spectacole.

1. Alegeti un spectacolul potrivit varstei. Cu siguranta nu puteti incepe cu un spectacol de opera insa sunt multe spectacole destinate copiilor, multe fiind organizate in teatre dedicare lor. Puteti alege o piesa de teatru pusa in scena dupa povestea lor preferata sau un spectacol de circ, unde persoanejele pline de viata ne fac de radem de fiecare data.

2. Incepeti cu spectacole scurte si cresteti durata lot cu timpul pentru ca cel mic sa se obisnuieasca si sa isi poata pastra atentia pe toata durata lui. Tineti cont ca fiecare copil e diferit, chiar daca sunt frati. Cu timpul, cu siguranta interesul si rabdarea lor va creste iar durata spectacolelor va creste si ea.

3. Evita temele triste sau care l-ar putea speria pe copil. Daca ii este teama de un personaj, evita spectacolele in care personajul este in centru atentiei. O alta varianta este sa incercati sa ii eliminate aceasta teama. Daca “bau-bau” este teama celui mic, cautati spectacole in care cel mic poate invata ca “bau-bau” nu e asa rau.

4. Are o poveste preferata? Sau o trupa pe cae nu se mai satura sa o asculte? Atunci cu siguranta trebuie sa incepeti cu un spectacol al lor. Daca vreti sa il surprindeti pe copil cu ceva nou, incepeti sa ii spuneti treptat lucruri despre spectacol. Treptat ii va creste interesul si entuziasmul pentru ziua cea mare iar curiozitatea il va face sa fie prezent la spectacol. Nu ii spuneti chiar totul ci lasati punctul culminant sa fie aflat de catre cel mic.

5. Mergeti la mai multe spectacole diferite. Daca nu este interesat de teatru, mergeti la un concert. Daca nici concertele nu sunt pe placul lui, mergeti la film. Cu siguranta gusturile se vor schimba cu timpul insa este foarte benefic pentru copii sa descopere cat mai multe laturi ale artei. Daca ii place mult la teatru, poate va fi atat de pasionat incat un mare actor se va naste sau poate micuta dansatoare va afla ce inseamna un spectacol de baler iar asta ii va schimba total raspunsul la intrebarea “ce vrei sa te faci cand esti mare?”.

Acum 20 de ani, in orasul in care am copilarit, singurele spectacole la care am fost erau piesele de teatru cu papusi, organizare in sala de sport. Astazi, este o onoare si o placere sa merg cu cei mici la fel si fel de spectacole. Pentru cateva minute, calatoresc in timp iar fetita de 10 ani este fericita.
Voi ati mers deja cu cei mici la un spectacol? Care a fost alegerea voastra si cum a decurs totul? Daca aveti sfaturi pentru parinti, nu ezitati sa le lasati in comentarii.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!