Puzzle-ul și beneficiile sale

Puzzle-ul și beneficiile sale
Puzzle-urile sunt jucăriile care nu se demodează niciodată. Sunt primele jucării ale celor mici și se adaptează cu vârsta copiilor, crescât în dificultate și complexitate în același timp cu ei.
Care este rolul puzzle-ului? Pe lângă faptul că este un mod distractiv de a petrece timpul liber, împreună cu familia sau chiar și individual, beneficiile aduse de acest joc sunt mult mai multe ajutându-i pe cei mici să se dezvolte armonios.

1. Puzzle-ul ajută coordonarea. 
Acest joc dezvolta abilitățile motorii fine ale mâinilor, coordonare și raţionamentul în spațiu. Imaginea este formată dintr-o mulţime de detalii mici, de aceea, atunci când cel mic asamblează imaginea el nu doar ține piesa dar și le aranjează în mod corespunzător astfel încât să se potrivească și ca imagine și ca formă, dezvoltându-se astfel orientarea în spațiu și coordonarea.
2. Puzzle-ul ajută la dezvoltarea gândirii strategice. 
Puzzle-ul antrenează capacitatea de a observa din unghiuri diferite, și de a lua decizii mai dificile. Cei mici învață să acorde atenție mai multor factori în acelaș timp: forma piesei, imaginea piesei și imaginea finală, potrivirea pieselor și rezultatul. Acest lucru ajută copilul să observe mai multe variante de a acționa și să o aleagă pe cea corectă.
3. Puzzle-uri dezvolta imaginația. 
Copilul trebuie să-şi imagineze ceea ce asamblează iar în timpul asamblării puzzle-ului să păstreze imaginea în minte și să compare cu ceea ce face. Astfel el vă putea vizualiza rezultatul chiar și înaintea potrivirii unei piese.
4. Puzzle-ul ajută la dezvoltarea memoriei. 
Puzzle-urile crează uneori dificultăți chiar și pentru adulți, iar pentru un copil este mult mai dificil. Acest joc ajuta la memorarea unor cantități mari de informații care leagă rezultatul acțiunii de imaginea originală.
5. Puzzle-ul dezvoltă independență. 
Copilul învață să ia propriile decizii, să caute un răspuns sau să încerce de mai multe ori până ajunge la răspunsul corect, fără ajutorul unui adult și fără a avea efecte negative asupra rezultatului. Acest lucru îl ajută să creadă în propriile forte iar bucuria rezultatului final va fi pe măsură.
6. Puzzle-ul ajută la concentrare. 
În timpul construirii imaginii, copilul trebuie să fie prezent și atent la fiecare mișcare, concentrându-se pe joc. Acest lucru îl va ajuta și la școală și mai târziu, la locul de muncă.
7. Puzzle-urile ajută comunicarea
Atunci când nu lucrează singuri ci în familie sau cu prietenii, cei mici trebuie să comunice care este strategia lor, cine a găsit o piesă corectă sau cine are o idee nouă pentru a ajunge la rezultatul dorit. Lucrând împreună, aceștia dezovoltă și abilități noi de comunicare, ca să nu mai spunem că pot dezvolta sau consolida prietenii.
8. Puzzle-urile extind orizontul și ajută cunoștințele generale
Imaginile pe care le formează cu piesele de puzzle sunt fie orașe mari, monumente imporante, munți sau cascade. Ajungând la imaginea finală putem afla multe informații despre apartenența ei.
Fiind un joc benefic pentru cei mici, părinții le pot stârnii curiozitatea prin numeroase informații de tipul Știați că.

Un joc de care nu ne vom plictisi niciodată, puzzle-urile vor rămâne în amintirile noastre frumoase când, împreună cu familia, am stat ore întregi să asamblăm o imagine de poveste pe masa din bucătărie.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!