Revelionul în lume

Revelionul în lume
Anul nou bate la ușă iar în câteva ore vom cânta toți în cor “La mulți ani” ciocnind pahare de șampanie și îmbrățișându-ne prietenii și familia. Suntem pregătiți cu strugurii și peștele, purtăm ceva nou și ceva roșu.. tradiția e respectată în fiecare an însă cum sărbatoresc alte țări trecerea în noul an?
Am găsit cele mai interesante obiceiuri și cu mare drag vi le prezentăm și vouă.

1. Danemarca
Pentru a avea noroc în noul an, oamenii obişnuiesc să spargă farfurii în uşa vecinilor. Se spune că familia care are cele mai multe cioburi în faţa uşii va avea parte şi de cel mai mult noroc.

2. Mexic
Mexicanii care își doresc să plece în cât mai multe călătorii în noul an, scot bagajele în fața ușii.

3. Chile: petrecere în cimitir
În Chile, mai precis locuitorii oraşului Talca, îşi sărbătoresc Anul Nou alături de rudele moarte. Porţile cimitirului se deschid la orele 11 noaptea, iar localnicii sunt întâmpinaţi de muzică clasică în surdină şi de lumini fade, transformând cimitirul într-un loc festiv.

4. Scoția
Scoţienii cred că prima persoană care intră în casă de Anul Nou va aduce fie noroc, fie ghinion. Anul cel nou va fi norocos dacă această persoană este un bărbat brunet, care aduce un dar.

5. Italia
La Napoli mai exact, Anul Nou este întâmpinat printr-un obicei special, care constă în a arunca pe fereastră obiecte vechi, simboluri ale anului care a trecut, spre nefericirea celor care trebuie să curețe stăzile a doua zi.

6. SUA
În SUA, Anul Nou este aşteptat pe străzile oraşelor unde se încing petreceri în toată regula. La 00:00, sirenele și clopotele anunță noul an iar în faimoasa piața Times Square din New York, milioane de oameni urmăresc numărătoarea inversă în care o minge imensă cade timp de 1 minut de la 23 de metri.

7. Canada
La fel ca americanii, canadienii petrec anul noi în stradă. Spre deosebire de Crăciun, este obișnuit să se sărbătorească împreună cu prietenii iar una dintre cele mai populare activități este patinajul.

8.  China
Petardele şi pocnitorile se spune că alungă spiritele rele. Dragonii şi leii fabuloşi dansează pe străzi iar oamenii se îmbracă în roşu.
Oamenii obișnuiesc să iasă în stradă unde își striga cât mai tare dorințele pentru noul an. Aceștia aruncă cu mâncare cât mai sus cu putință pentru a se asigura că dorințele lor se vor împlinii.

9. Japonia
Casa trebuie curăţată foarte bine pentru a preveni apariţia oricăror spirite rele, datoriile trebuie plătite şi toate certurile rezolvate şi greşelile iertate.
De anul nou, familiile merg la cel mai apropiat templu pentru a împărţi sake şi pentru a asista la cele 108 de lovituri de gong care anunţă trecerea în noul an. Ei consideră că cele 108 de lovituri reprezintă numărul păcatelor acumulate într-un suflet de-a lungul anului, iar loviturile de gong alungarea păcatelor şi purificarea sufletelor.
Anul Nou se sărbătorește în haine noi și zâmbind, deoarece aduce noroc.

10. Grecia
O pâine specială numită „Vasilopita” unde se ascunde un banuț, este servită de Revelion. Pâinea se taie exact la miezul nopţii şi cine primeşte bucata cu premiul va avea noroc în anul care vine.

11.  Argentina
Muncitorii aruncă foile calendarelor vechi pe stradă iar până la miezul nopții străzile sunt acoperite de foi.

12. Elveția
În Elveţia, Anul Nou este marcat prin aruncarea de îngheţată pe podea.

13.  Belgia
În Belgia, oamenii iau în serios animalele din şeptel astfel că fermierii le urează vacilor un An Nou fericit!

14.  Columbia
În Columbia la fel ca în Mexic, oamenii își doresc cât mai multe călătorii. Columbienii poartă cu ei valize toată ziua, în speranţa de a avea un an plin de călătorii.

15. Thailanda
De anul nou în Thailanda se organizează adevărate bătăi cu apă. Oamenii aruncă pe ei găleți pline cu apă pentru a sărbătorii noul an.

16. Irlanda
În Irlanda, oamenii lovesc cu pâine de pereţi, pentru a alunga spiritele rele.

17. Estonia
În Estonia, oamenii mănâncă de şapte ori pe zi, de Anul Nou, pentru a-şi asigura prosperitatea în Noul An.

Fie că respectați tradițiile sau nu, noi vă dorim ca noul an să vă aducă numai momente speciale alături de cei dragi vouă. Sanatatea și pacea sufletească să nu lipsească iar atunci când trageți linia, la sfărșitul anului, să aveți doar reușite.

La mulți ani!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!