Reîntoarcerea la școală

Reîntoarcerea la școală
Vara e aprope gata, la fel și vacanța, ceea ce înseamnă ca anul școlar începe curând. Trezitul devreme, pregătirile pentru școală, teme și programul destul de strict pot fi un motiv de anxietate pentru cei mici.
Cum pregătim copilul pentru noul an școlar?

Reintroduceți un program mai strict în rutina celor mici
Inamicul numarul 1 este trezitul de dimineață. Dupa o vară lungă în care programul nu a fost la fel de strict, trezirea cu 2-3 ore mai devreme poate fi un șoc pentru cei mici.
Încercați să schimbați programul copiilor astfel încât, treptat, să ajungeți cu ora de trezire la cea de școală. Luați în considerare timpul necesar pentru trezire, pregatirea pentru școală și drumul până acolo.
Impactul nu va fi același dacă organismul copiilor este cât de cât obisnuit cu trezitul devreme.

Teama de necunoscut
Prima zi de școală, trecerea de la clasele primare la cele gimnaziale sau orice alta schimbare în rutina lor școlară pot cauza anxietate. Teama de necunoscut, zecile de întrebări (încă) fără răspuns sunt lucrurile ce vor crea pentru cei mici o dorință de a rămâne acasă, acolo unde sunt obișnuiți cu persoanele și spațiul. Lacrimile din dimineața primei zile de școală sunt un semn clar că celor mici le este teamă de ce se poate întâmpla acolo.
Mergeți împreună la cumparaturile pentru rechizite pentru ca ei să își aleagă un ghiozdan preferat, caiete cu personal adorat din desene etc. Toate aceste lucruri îi vor face nerăbători să înceapă școala și să poate ghiozdanul.
Reamințiți-le momentele placute cu prietenii lor de la școală. Cei mici vor fi nerăbdatori să-și reîntâlnească prietenii.
Pentru ca ei să aibă noțiunea timpului și să fie conformatibili cu noul program, le puteți nota programul pe un orar. Includeți ora de trezire, ore de plecare din casa, programul școlar și ora la care îl luați de la școală. Discutați programul împreună astfel încât ei să simtă ca au control asupra programului și să conștientizeze care sunt obligațiile lor.


Întoarcerea la școală nu trebuie să fie un motiv de stres ci mai degrabă o bucurie atât pentru cei mici cât și pentru părinți. Copii voștri sunt bucuroși că se întorc la școală?
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!