Transforma clatitele tale in opere de arta culinare!

Transforma clatitele tale in opere de arta culinare!
Descopera placerea de a transforma clatitele tale in opere de arta culinare!

In acest articol, iti vom oferi o serie de idei creative si distractive pentru a decora clatitele si a le transforma in adevarate delicii vizuale alaturi de copilul tau.

Indiferent daca esti un parinte entuziast sau un bucatar incepator, vei gasi aici inspiratie pentru a aduce un strop de magie in farfuria ta de clatite.

Va lasam aici o reteta pentru clatitele americane


INGREDIENTE
200 g faina
250 ml lapte
2 oua mari
1 pliculet praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
30 g zahar
10 ml esenta de vanilie
1/4 lingurita sare
50 ml ulei pentru aluat ulei pentru prajit

 

MOD DE PREPARARE
Pentru a prepara clatitele americane, incepem prin a amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul si zaharul. Intr-un alt recipient, combinam laptele cu uleiul. Separăm albusurile de galbenusuri si le batem separat. Batem albusurile pana cand formeaza o spuma, iar galbenusurile le mixam cu putina sare. Turnam amestecul de lapte si ulei peste galbenusuri si adaugam si ingredientele uscate, amestecand cu un mixer. Cand obtinem un amestec omogen, incorporam si albusurile cu ajutorul unui tel. Astfel, obtinem aluatul pentru clatite.

Incingem putin ulei intr-o tigaie si turnam in centrul ei un polonic din compozitie. Spre deosebire de clatitele clasice, la clatitele americane nu este nevoie sa miscam tigaia pentru a acoperi complet fundul acesteia cu aluat. Cand clatita formeaza basici la suprafata, o intoarcem si o mai lasam aproximativ doua minute pana se rumeneste si pe partea cealalta.

Clatitele americane se servesc asezate unele peste altele si se pot adauga diferite topping-uri preferate, cum ar fi untul si siropul de artar. Alte optiuni populare de topping includ ciocolata, dulceata, gemul, mierea, nucile, fructele, frisca si melasa. De asemenea, se pot servi si cu alimente sarate, precum bacon, oua sau carnati.

Aceasta este una dintre cele mai simple retete de clatite americane pe care le poti pregati cu ingredientele pe care le ai deja in camara.

CAND?

Weekend-uri sau zile libere: Foloseste momentele de odihna si timp liber pentru a implica copiii in pregatirea clatitelor. Poti petrece timp de calitate in bucatarie impreuna.

Zile de nastere sau petreceri: Daca ai o petrecere pentru copilul tau sau pentru un prieten, poti organiza o activitate de gatit clatite. Copiii vor fi incantati sa fie implicati in procesul de preparare si vor fi mandri sa-si serveasca propriile creatii.

Zile ploioase sau serile de filme acasa: Atunci cand vremea nu este favorabila activitatilor in aer liber sau cand alegeti o seara linistita acasa, poti transforma pregatirea clatitelor intr-o activitate distractiva. Copiii se pot bucura de gatit si de gustarea delicioasa in timp ce va relaxati si va distrati impreuna.

Evenimente speciale sau traditii familiale: Pregatirea clatitelor poate deveni o traditie de familie pentru anumite evenimente sau sarbatori, cum ar fi Craciunul sau Pastele. Copiii vor avea placerea de a invata reteta si tehnicile de gatit transmise din generatie in generatie.

Indiferent de momentul ales, gatitul clatitelor alaturi de copii este o ocazie minunata de a petrece timp de calitate impreuna, de a dezvolta abilitati culinare si de a crea amintiri pline de bucurie si gustari delicioase.

Va reamintim ca pentru cei mici este recomandat sa utilizati o farfurie din silicon, creata special pentru nevoile lor. Puteti gasi diferite modele accesand acest link.


  Aveti aici cateva idei creative:



Sursa: Pinterest

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!