Ziua Indragostitilor in lume

Ziua Indragostitilor in lume
Ziua Indragostitilor, cunoscuta si sub numele de Valentine's Day, este sarbatorita in intreaga lume pe 14 februarie. Aceasta zi este dedicata iubirii si dragostei si este celebrata in mod diferit in functie de cultura si tara.

In Statele Unite, de exemplu, obiceiul principal este de a oferi cadouri si felicitari de dragoste partenerului. Multi oameni aleg sa daruiasca flori, ciocolata sau bijuterii, in timp ce altele organizeaza cine romantice sau iesiri la spa.
In Marea Britanie, traditia este similara cu cea din SUA, insa unii oameni prefera sa petreaca ziua alaturi de partenerul lor prin activitati precum plimbari, picnicuri sau iesiri la teatru.
In Australia, Ziua Indragostitilor este o ocazie populara pentru a oferi cadouri si a petrece timp de calitate cu partenerul. Multi oameni aleg sa se bucure de activitati in aer liber, precum picnicuri sau plimbari pe plaja.
In Brazilia, Ziua Indragostitilor este cunoscuta sub numele de "Dia dos Namorados" si este sarbatorita pe 12 iunie. Obiceiul principal este de a se oferi flori, dulciuri si felicitari de dragoste partenerului.
In Japonia, Ziua Indragostitilor este sarbatorita prin oferirea de ciocolata, in special ciocolata alba, care simbolizeaza dragostea curata. Barbatii ofera, de obicei, ciocolata catre femeile cu care sunt in relatii sau care le sunt simpatice, in timp ce femeile ofera ciocolata negra sau cu cafea, in mod traditional, partenerilor lor sau celor cu care au o relatie mai apropiata.
In Franta, obiceiul principal este de a se oferi trandafiri rosii, care simbolizeaza pasiunea si iubirea, si de a savura o cina romantica cu partenerul. In plus, multi tineri isi sarbatoresc iubirea prin plimbari pe Champs-Elysees sau prin vizitarea Turnului Eiffel iluminat.
In Italia, obiceiul principal este de a se oferi ghirlande de flori, numite "Mazzo di Fiori", partenerului sau iubitului, precum si de a savura o cina romantica in oraș. In plus, unii oameni isi iau ziua libera pentru a petrece timp de calitate cu partenerul lor, prin activitati precum plimbari prin oras, vizitarea muzeele sau savurarea unui pahar de vin.
In Coreea de Sud, Ziua Indragostitilor este cunoscuta sub numele de "D-Day" si este o zi in care cuplurile isi arata dragostea prin oferirea de cadouri si prin petrecerea timpului impreuna. In plus, este obiceiul ca barbatii sa ofere trandafiri rosii si ciocolata femeilor, in timp ce femeile le ofera barbatilor ciocolata neagra.
In China, Ziua Indragostitilor, cunoscuta sub numele de "Qi Xi Jie", este sarbatorita pe 7 august si este considerata o zi importanta pentru cuplurile casatorite. Obiceiul principal este de a oferi cadouri si a savura mese romantice cu partenerul, precum si de a-si exprima iubirea prin cantece si poezii.

Indiferent de cultura si tara, Ziua Indragostitilor este un prilej pentru a celebra dragostea si iubirea, si pentru a arata aprecierea fata de partener. Acestea sunt doar cateva exemple de modul in care acest eveniment este sarbatorit in intreaga lume, iar fiecare tara si cultura are propriile sale traditii si obiceiuri unice.
Ziua Indragostitilor ramane o zi importanta in care oamenii isi arata dragostea si afecțiunea fata de cei dragi.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!