Ziua Pacalelilor

Ziua Pacalelilor
Stiti ce zi este astazi? Ziua Pacalelilor!

1 Aprilie este ziua mult asteptata de cei pusi pe sotii. Simpaticele pacaleli din aceasta zi au rolul de a ne binedispune si a ne descretii fruntile, mai ales ca anul acesta coincide cu inceputul weekendului. Cei mici sunt cei mai fericiti in aceasta zi, avand in vedere ca adora sa se joace iar aceste mici pacaleli sunt o joaca pentru ei.

Cum a luat nastere aceasta sarbatoare?
Intreaga lume sarbatoreste aceasta zi, nu doar romanii. Se spune ca sarbatoarea dateaza din secolul XVI si este originara din Franta. Chiar daca nu se stie cu certitudine daca francezii sunt cei care au pornit traditia, teoria a fost acceptata in unanimitate iar ziua de 1 Apilie a fost denumita oficial “April Fool`s Day” (=Ziua Pacalelii).

Ce s-a intamplat defapt in 1 Aprilie?
In aceasta zi a fost adoptat calendarul Gregorian iar Anul Nou a fost mutat de la 1 Aprilie la 1 Ianuarie, la fel cum sarbatorim si astazi. Inca mai erau oameni care sarbatoreau Anul Nou in 1 Aprilie, drept urmare acestia erau considerati “pacaliti”. Bineinteles ca aceasta teorie este una dintre multele legende care certifica aceasta sarbatoare.
O alta teorie spune ca originea Zilei Pacalelii sta in festivalul roman Hilaria care avea loc pe 25 Martie, sau in festivalul “Medieval Feast of Fools” care era organizat in 28 decembrie. Unele tari vorbitoare de spaniola inca sarbatoresc acest festival.
Cu toate acestea, cea mai veche referire la Ziua Pacalelilor, potrivit unui muzeu din San Diego, California, se afla intr-un fragment dintr-o poezie in care un barbat si-a pacalit unul dintre servitori chiar in 1 aprilie.
Ce stim cu siguranta e ca oamenii adorau sa-si faca mici farse dintodeauna.

Care sunt traditiile de Ziua Pacalelii?
Tarile vorbitoare de Limba Franceza, au un obicei aparte. Oamenii obisnuiesc sa isi lipeasca, unul altuia, pe spate, un peste de hartie.
In Polonia, de 1 Aprilie, sunt evitate activitatile serioase, oamenii facand glume toata ziua.
Suedia si Danemarca, desi aveau o zi proprie a Pacalelilor, pe data de 1 Mai, sarbatoresc si ei in 1 Aprilie. Tot mai putini oameni marcand si ziua de 1 mai.

Ziua Pacalelii este sarbatorita de toata lumea, chiar si de cei mai seriosi!
Si marile companii sau agentiile de presa au inceput sa marcheze aceasta zi. Daca in mod normal am citi articole serioase despre viata de zi cu zi, de 1 Aprilie putem da peste articole care anunta schimbari absurde are publicatiilor. De exemplu, celebra publicatie National Geographic a anuntat, in 2016, ca nu va mai publica poze cu animale dezbracate.
Totodată, Ikea a lansat un scaun pentru patrupezi iar BBC a anuntat ca s-a descoperit o colonie de pinguni zburatori si ca vor lansa un documentar. Tot BBC, in 1957, au lansat o stire precum ca, oamenii din Elvetia isi procura spaghetele din copaci. Acestia au primit multe cereri si intrebari despre acest copaci care, bineinteles, nu exista.

Care au fost cele mai amuzante farse care le-ati facut sau vi s-au facut?

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!